כיצד נגן על משטחי העבודה במטבח

השיש הוא כוכב העל של המטבח. בשיש משתמשים במשך שנים רבות בתור משטחי עבודה כאשר מדובר בחומרי טבעי, סוג של אבן גיר שעברה תהליך ייחודי ומאפשרת תהליכי עיבוד להשגת פלטות בגדלים, מרקמים וגוונים שלא מפסיקים להפתיע. החומר מצא את דרכו למגוון מקומות מריצוף דרך חיפוי ועד כאמור המשטחים במטבחים. הוא נחשב חומר יוקרתי ומביא עמו שלל תכונות ומאפיינים שהפכו אותו לחומר כה נחשק מעמידות בפני רטיבות ועד שחיקה נמוכה, חוזק עוצמתי וכמובן, היכולת לברוא אותו בדמותם של מגוון עיצובים. יחד עם משטחי קוריאן הוא מהווה שחקן מרכזי בעיצוב הבית, אמבטיות, מטבחים ועוד.

על מנת לשמור על תוחלת חיים גבוהה של השיש, חשוב לדאוג לתחזוקה נאותה שלו ועל הגנה מקסימלית. לפניכם מספר פתרונות לשמירה על השיש, כך שהוא ייראה יפה ויהיה עמיד לאורך זמן.

מעל הכל – מניעה וטיפול נכון
העמידות של השיש היא פונקציה של תהליכי ליטוש שהשיש עובר לפני התקנתו שאמורה להקנות לו את החיזוק המבוקש. עם זאת, הליטוש כשלעצמו לא מספיק ולעיתים דווקא שיש מלוטש מועד יותר לנזקים מאשר שיש במראה מאט. חשוב להבין את התכונות הטבעיות שלו על מנת להתמודד עם הבעיות השונות.
שיש נחשב לחומר נקבובי וזו הסיבה שהוא יכול להיות מאוד רגיש לכתמים שונים. לכן יש להגיב במהירות - לנקות אותו במים או במגבת לחה בלבד ולהקפיד על הניקיון מיד ברגע שמזהים שפיכת נוזלים על משטח העבודה, טרם ספיגת הנוזל בנקבוביות השיש. צלקת שתיוותר ותזכיר לכם שלא שמרתם על הדלפק כמו שצריך.
טעות נפוצה שעשויה להסב נזק רב, היא להשתמש לצורך ניקוי השיש בחומרי ניקוי שומניים, אלה עשויים לפגוע באבן הטבעית והיפה בצורה דרמטית. חשוב להימנע משימוש בתכשירים אלה ותכשירים חומציים ככל שניתן וכן הימנעו משימוש במטלית זיפים שעשויה לשרוט אותו. באופן כללי, הימנעו מהצבת פריטים ישירות על השיש במיוחד כאלה שעשויים לשרוט אותו. מומלץ להניח סכינים ופריטים חדים על לוחות, מגשים, פלייסמנטים שיחצצו בין הפריטים ובין המשטח.
במידה ויש שריטות קלות, אפשר להשתמש בעדינות באבקת ליטוש / נייר זכוכית אך רצוי לפנות בנושא לאנשי מקצוע שיטפלו בבעיה באמצעי ליטוש מיוחדים.

אוטמים את הבעיה – הגנה למשטח העבודה
הקדימו תרופה למכה! מומלץ להשתמש מראש בחומר לאיטום השיש, זאת על מנת להפריד בינו ובין מזיקים שונים מחומציות ועד שומנים, שריטות וכתמים.
סילר לשיש מהווה פתרון אידיאלי. ראשית, ניתן להצטייד בסילר שקוף שאינו נראה על פני המשטח. שנית, קיים  סילר מסוג ננו שעיד לנוזלים שונים שכמעט אינו משאיר ריח בניגוד לחומרי איטום אחרים. הסילר אף לא משנה את פני המשטח כך שאחרי שהשקעתם במשטח אטרקטיבי ויפה במיוחד, אין כל חשש שהוא ייראה אחרת בעקבות הטיפול בסילר. הסילר מעניק למשטח עמידות גבוהה וגם קל יותר לנקות את המשטח לאחר שיושם הסילר, שמפחית בשכבת ההגנה שלו נזקי מלחים, כלורדים, קרבונציה ונזקים אלקליים. חשוב לבחור סילר שיש שגם עמיד בפני קרני UV, במיוחד אם יש חלונות ופתחים גדולים במטבח והשיש חשוף לאור השמש. אם הוא יהיה עמיד לקרני UVהוא גם לא יצהיב עם הזמן. וודאו שהסילר גם מאושר למגע עם מזון לאחר ייבוש, במיוחד בחללים כמו משטחי עבודה שנועדו לבישול או אכילה כמו אי במטבח. לרוב היישום עצמו אינו מורכב וניתן לביצוע באמצעות הברשה, רולר או ניגוב הסילר. לרוב יש לחזור על הפעולה פעם בשנה או לפי המצב של המשטח.

השקיעו בבחירת שיש איכותי ובהגנה ובשמירה על ניקיונו ותחזוקתו כך שתיהנו ממנו לאורך זמן.

לקבלת ייעוץ מקצועי, חייגו: 09-7719-626

או השאירו כאן פרטים ואנחנו נחזור אליכם מיד: