אם אתם מתכננים לנצל את הקיץ הנוכחי כדי לעצב מחדש את המטבח שלכם, בטח תשמחו לדעת שהחלטנו לתת לכם טיפים לעיצוב המטבח שיחסכו לכם הרבה זמן וכסף. ומכיוון שבימינו זמן שווה כסף מדובר למעשה בחסכון כפול ומכופל. למעשה, כל שנדרש מכם לעשות הוא להקדיש כמה דקות לקריאה ולהתחיל לחסוך ובגדול. אנחנו בטוחים שהשקעת הזמן הראשונית תחזיר את עצמה ושאפילו תגידו לנו תודה.

ואגב, מן הסתם יסתבר לכם שעיצוב הבית הוא הרבה יותר מסובך ממה שחשבתם, כי הוא עניין שמערב פיזיקה, כלכלה, הייטק ואדריכלות. אבל אתם יכולים להסיר דאגה מלבכם כי מצאנו פתרון גם לזה, כך שאתם לא צריכים להיות פיזיקאים, כלכלנים, אנשי הייטק או אדריכלים. אז למה אתם מחכים?

 

טיפ ראשון – בחרו סגנון עיצובי

כמו כל מעשה שסופו במחשבה תחילה, גם עיצוב המטבח מצריך מחשבה מראש ובראש ובראשונה – באיזה סגנון לבחור. אמנם כיום יש סגנונות רבים והבחירה קשה (שלא לומר כמעט בלתי אפשרית), אבל הטיפ שלנו פשוט – התאימו את הסגנון העיצובי של המטבח לסגנון העיצובי של שאר הבית. האדריכלים בטח יקראו לזה שפה עיצובית אחידה אבל אנחנו פשוט קוראים לזה הרמוניה.

 

טיפ שני – התחשבו בתקציב

אנחנו בטוחים שיש לכם תקציב שקבעתם מראש (ואם לא- זה הזמן ) אבל אנחנו ממליצים על דבר אחד – קחו בחשבון 5-10% תוספת תקציבית על בעיות שלא צפיתם מראש. למשל, אם אתם רוצים להחליף את תנור האפייה בתנור גדול יותר ייתכן ותדרשו להוציא רצפות, כך שתצטרכו גם את שירותיו של שיפוצניק. וזו כמובן רק דוגמה אחת מיני רבות שבדרך כלל עוברות מתחת לרדאר של כולנו. הכלכלנים בטח יקראו לזה תכנון תקציבי גמיש אבל אנחנו פשוט קוראים לזה עובדות החיים.

 

טיפ שלישי – תמדדו

אמנם האמרה הידועה טוענת ש"הגודל לא קובע" אבל היא לא נכונה גם לגבי מטבחים. למעשה, במטבח יש לכם גודל קבוע מראש שאליו אתם צריכים להתאים את העיצוב ולא להיפך. למשל, אל תצטיידו במקרר עם 2 דלתות שיש לכם מקום למקרר עם דלת אחת בלבד. זה אולי נשמע מובן מאליו שלא לומר בנאלי, אבל תאמינו לנו שאמנם המדידות מצריכות זמן אבל יכולות לחסוך המון. בפיזיקה אולי קוראים לזה יחס הפוך אבל אנחנו קוראים לזה שכל והגיון בריא.

 

טיפ רביעי- שדרגו

אנחנו ממליצים לנצל את ההזדמנות של עיצוב המטבח מחדש כדי לפתח אותו מבחינה חשמלית, למשל להצטייד במכשירי חשמל מודרניים שמקלים על העבודה כמו מדיחי כלים, מקררים עם תא הקפאה תחתון, מקפיא ועוד. אמנם מדובר בהוצאה כספית אבל היא חד-פעמית והיא מחזירה את ההשקעה ובגדול. רק חשבו למשל שבזכות מדיח הכלים לא תישאל יותר השאלה : "של מי התור היום לעשות כלים?". אנשי ההיטק בטח יקראו לזה שדרוג אבל אנחנו אומרים – הליכה עם הזמן